kérjen ajánlatot

Érdekességek

Tanuld meg otthon, vagy bízd szakemberekre?

Tényleg léteznek olyan "ingyenes" megoldások, amikkel lehet egy laikusnak is weboldalt készíteni. Ezeket CMS rendszereknek hívjuk, melyekből a Wordpress, Joomla és Drupal a legismertebbek. Ezek felépítése (főleg a Wordpress) nem is bonyolult, ha valaki ismerős ebben a világban. 
De akkor mi a bökkenő velük?

Három nagyon fontos dolog:

  • Ha laikusként nekivágunk, és mérjük az elkészítési időt, akkor a kész oldalnál rájövünk, hogy a sok Google-n keresett megoldással és egyéb technikai anomáliákkal töltött idő bizony sok-sok óra volt. 
    Ilyenkor ha kiszámoljuk, hogy ezt az időt a saját szakmánkban töltöttük volna el, és pénzt kerestünk volna, akkor bizony sok-sok százezer forinttal lennénk beljebb, amiből akár 2 egyedi programozású weboldal is elkészülhetett volna.
  • A készítés során újra és újra korlátokba ütközünk, mert nem ismerjük a HTML, CSS és PHP nyelvet. Persze sok mindent meg lehet oldani az adminisztrációs panelekből, de sokszor csak 1-1 oda nem illő szó fog zavarni, amit persze egy PHP kód generál, de találkozunk egy laikus számára megoldhatatlan problémával.
  • A 3. és talán legfontosabb dolog a biztonság. Mivel ezek a CMS rendszer oldalakból sok-sok millió van, ezért az elsődleges célpontjai a hackereknek. Folyamatos verzió frissítéssel próbálják a lyukakat betömni a CMS fejlesztők, de sajnos ezek a hacker palánták nagyon kreatívak. 
    Ezzel szemben az egyedi rendszerek már csak a méretükből adódóan sem célpontok. 
    Ha kapunk egy támadást, akkor biztosan mondhatom, hogy egy laikus teljesen tehetetlen.

A fenti 3 ok miatt is ha egy jól működő, és minőségi oldallal szeretnénk az online látogatók elé lépni, akkor érdemes többet fizetnünk, egy egyedileg jól felépített oldalért.

Vissza