kérjen ajánlatot

Érdekességek

Segítsük a látogatót, hogy mindent megtaláljon!

Sok receptet láthattunk, hallhattunk már a sikeres weboldal elkészítéséhez, ám a hozzávalók közül az egyik legfontosabb, az egyszerűség. Mit is jelent ez?

Természetesen az egyszerűség alatt nem egy gyorsan összedobott programozást vagy egy unalmas, semmitmondó megjelenésű landing oldalt kell érteni. A titkos összetevő az oldal látogatója számára könnyen kezelhető és átlátható felület, melyen pillanatok alatt megtalálja, amit keres. Egy attraktív, de rosszul szervezett oldal ugyan felkelti az érdeklődő figyelmét, de megtartani nem képes azt, melynek következménye a magas visszafordulási arány.

Mivel segíthetjük látogatóinkat a fontos információk gyors megtalálásában?

Mivel segíthetjük látogatóinkat a fontos információk gyors megtalálásában?

  • Használjuk ki az úgynevezett „görgetés feletti részt”! Ez a weboldalunk azon részét jelenti, melyet a leendő ügyfelünk először meglát az oldalunkra érkezését követően, anélkül, hogy lentebb navigálna a lapon. Ezen a felületen kell elhelyeznünk a legfontosabb információkat.
  • Emeljük ki a lényeget! A kiemelésnek számos módja van, úgymint a szöveg, illetve háttér színezése, szövegrészben vastagabb, nagyobb betűk használata vagy például egy animáció alkalmazása.
  • Gondoljuk végig, melyek lehetnek a legfontosabb információk partnereink számára! A legtöbb látogató jól körülhatárolt céllal érkezik meg hozzánk, így talán a leglényegesebb számára magához a keresett áruhoz, szolgáltatáshoz vezető menüpont megtalálása. Emellett akad olyan is, aki ismer már minket és a kapcsolat felvételi adatokat keresi honlapunkon. Ne feledkezzünk meg az ajánlatkérés és a rendelés menetének fontosságáról sem!
  • Törekedjünk az aloldalak, menüpontok logikus felépítésére! Az áruk egyszerű, lehetőleg egy szempont szerinti csoportokba sorolása, segít vevőnknek gyorsan megtalálni az általa keresett konkrét árucikket, szolgáltatást. Tipp: tegyünk minden aloldalra visszalépési lehetőséget biztosító gombot, így könnyítve a keresgélést.
  • Kezdjünk minden oldalt címsorral! Az aloldalak elején használt címsor segít a böngészőnek rövid idő alatt eldönteni, hogy jó helyen jár-e.
  • Fogalmazzunk világosan, lényegre törően! A szövegtengerek helyett, igyekezzünk rövidebb, könnyen érthető mondatokat használni, illetve azokat bekezdésekre tagolni, esetleg képekkel, illusztrációkkal megtűzdelni. A képeket sokkal gyorsabban befogadja az emberi agy, mint a tömör szöveget, mely megértéséhez olvasás általi kódolásra is szükségünk van.

 

Egy weboldal tervezése során mindig tartsuk szem előtt, hogy rohanó világunkban kb. 10 másodpercünk van meggyőzni az oldalunkra érkezőket arról, hogy érdemes maradniuk és szétnézniük nálunk! Készítsünk számára egyszerű utat a kívánt termékek felé, hogy ne csak szétnézzen, de vásároljon is!

Vissza