kérjen ajánlatot

Érdekességek

Miért fontos a reszponzív, mobilbarát weboldal?

2015. április 21-e után már kijelenthető, hogy nem fontos, hanem kötelező a reszponzív, azaz mobilbarát weboldal, hiszen a google a változtatása után, minden olyan weboldalt, ami nem reszponzív megbűntet hátrasorolással.

Na de akkor mit is jelent az, hogy reszponzív egy weboldal? 
Tömören annyit, hogy nem kell jobbra-balra húzogatni a mobiltelefonon a képernyőt, mert mindent szépen egymás alá rendez az weboldal.

Először mobil optimalizált oldalaknak hívták azokat az oldalakat, amik ha mobil eszközről érkezett a látogató mobil barátan jelent meg. Egyszerűen az eszköz által küldött adat alapján azonosította a látogatót.

Ma már az ilyen programozás elavultnak számít, hiszen sorra jöttek ki az újabbnál újabb okos mobilok, és betörtek az életünkben a számtalan méretű tabletek is. 
A programozók rájöttek, hogy nem kell az eszköz azonosítás, hiszen a böngésző elküldi a képernyő méretet, így csak azt kell vizsgálni, és az alapján kell a weboldal, vagy webáruház grafikáját optimalizálni. Ezeket az oldalakat hívjuk már RESZPONZÍV weboldalaknak.

A látogatók kényelmesen tudják megnézni ezeket az oldalakat, és számszerűleg mérhető, hogy az így elkészített webáruházak sokkal hatékonyabbak, hiszen kényelmesek minden platformon.

Visszatérve a Google változtatására. amiről hangzatos címmel közölt a HVG.hu hírportál (link) nagy port kavart a vállalkozások körében, de miért?

Először is a Google eddig is plusz pontot adott a reszponzív weboldalaknak, viszont a változtatás után ennél sokkal erősebben lép fel emellett, hiszen hátrasorolással bűntet minden olyan weboldalt, ami nem reszponzív. A Google célja nem a vállalkozások ellehetetlenítése, hanem a látogatói élmény növelése, hiszen egy rendkívül széles felmérés alapján a látogatók több, mint 60%-a mobil eszközről érkezik. Ez a szám annyira jelentős, hogy nem engedheti meg a Google, hogy az első találatai között kényelmetlen elavult weboldalak, vagy webáruházak legyenek.

Érdemes erre a változtatásra inkább, mint egy lehetőségre tekinteni, hiszen ezzel a Google azt akarja elérni, hogy mindenki tegye JOBBÁ, KÉNYELMESEBBÉ a weboldalát, vagy webáruházát.

Az Innovip.hu Kft segít Önnek, hogy hogyan lehet reszponzív weboldala hatékony, kényelmes, és meggyőző. 
Kérje ingyenes ajánlatunkat, és mi 24 órán belül válaszolunk Önnek.

Ajánlatkérés

Vissza