kérjen ajánlatot

Érdekességek

Fő a változatosság: frissítsük weblapunk tartalmát!

Ebben a témában a kérdés egészen ott kezdődik, hogy technikailag megvan-e a lehetőségünk módosítani weboldalunk tartalmát. A honlap tulajdonosok cégük webes felületének elkészítése előtt, minden bizonnyal találkoztak a kérdéssel, hogy statikus vagy dinmaikus weblapot szeretnének-e? 
Remélhetőleg az utóbbi mellett döntöttek, hiszen a dinamikus weboldal attól lesz dinamikus, hogy bármikor változtatni tudjuk tartalmát, különösebb nehézség nélkül. Ezzel szemben, a statikus weboldal olyan, mint egy kép: ha egyszer elkészült, kitesszük a falra és már csak nézegetni tudjuk.

Egy sikeres weboldal nem csak megszületik, de él is! Sose elégedjünk meg a szépséggel, legyen mögötte tartalom is, méghozzá összeszedett, figyelemfelkeltő, érdekes és tudatos, na meg persze frissülő!

De miért is?

  • Egyrészt azért, mert szeretnénk a látogatóink kedvében járni, illetve új érdeklődőket vonzani a honlapunkra. A változatos tartalom okot ad ügyfeleinknek a visszatérésre, az újabbnál újabb témákra pedig egyre több potenciális ügyfél jelölt talál rá és ezáltal jut el weblapunkra!
  • Másrészt, nem elhanyagolható az a tény, hogy a Google szereti a változatos tartalmakat! Vagyis, mikor valaki olyan kulcsszóra keres rá a böngészőben, mely vagy honlapunk témáját vagy konkrét tartalmát (szavait) tekintve kapcsolódik weboldalunkhoz (releváns), akkor a Google keresőmotorja megvizsgálja a szóba jöhető weblapokat és kiválasztja, hogy melyeket jelenítse meg emberünknek. A szelektálásban nagy szerepet játszik a weboldalak tartalma és aktivitása is.

Hogyan kivitelezzük mindezt?

Itt kezdődik a honlap működtetésének az oroszlánrésze!

Először is, tudnunk kell, hogy a Google szempontjából a szöveges tartalom a fontos, hiszen ez a program csak a szavakat tudja értelmezni és figyelembe venni. Természetesen a képek mögött is vannak kifejezések a fájl nevében, de ezek mennyisége eltörpül néhány bekezdésnyi szöveg mellett.

A tartalom frissítés alkalmas eszköze lehet egy hírek, érdekességek rovat vagy egy blog vezetése. Ez első hallásra egyszerűnek tűnhet, de ha a fenti célokat el is akarjuk érni vele, akkor több kell annál, hogy “leülök és majd írok 1 oldalnyi valamit”! A cikkírásnál a következő szempontokat tartsuk mindig szem előtt:

  • Adjunk figyelemfelkeltő, frappáns címet!
  • Használjuk a kulcsszavakat, melyek számunkra fontosak!
  • Ha van rá lehetőségünk, tegyünk hivatkozásokat a szövegünkbe!
  • Alkalmazzuk a kiemeléseket!
  • Ne legyen se túl hosszú, se túl rövid a cikk!
  • Na meg persze legyen érdekes, szórakoztató vagy elgondolkodtató!

"Csak ennyi" az egész! :)

Ebben a témában, nem igaz a mondás, hogy "A szándék a fontos". Ezerszer láttuk már, hogy a nagy lelkesedés két cikk után lelohadt és a weblap tartalmi szempontból vissza szürkült. Ne essünk mi is ebbe a hibába, ha egyedül nem megy, bízzuk szakemberre a munkát!

Végezetül sose feledjük, hogy a Google a barátunk, csak meg kell tanulnunk a kedvében járni!

Vissza